חברות
כרטיס לגן עדן (עלילתי), תשפ”ג
שתי נערות מגיעות לשערי גן עדן. מסתבר שיש מקום רק לאחת. הן נשלחות חזרה לעולם הזה לנסות להשיג כמה שיותר מצוות ומעשים טובים בשעתיים שנותרו להן.
רטט (עלילתי), תשפ”ב
: אחרי שעידן בן ה- 17 מתחשמל, מכשירים חשמליים מתחילים לדבר אתו. הוא נכנס יותר ויותר עמוק לעולם טכנולוגי מנותק מהסביבה האנושית. השימוש בכוחותיו החדשים מעמיד אותו בדילמה מוסרית ובבחירה בין חברות לבין הישארות בעולם וירטואלי.
מהלכים חדשים (עלילתי), תשפ”א
הסרט עוקב אחר סיפורו של רן, בחור בן 60, אלמן, שמחפש דרך להפיג את הבדידות שמעיקה עליו ואת הגעגוע הרב לאשתו המנוחה. רן הוא חובב שחמט, ואוהב לשחק בו בשעות הפנאי רק שאין לו עם מי. בסרט רן עובר תהליך כלפי עצמו וכלפי הסביבה שלו והתהליך הזה מוביל אותו למפגש של חברות בלתי צפויה.
מעגלים (קליפ), (תש”פ)
קליפ שנעשה בתקופת הסגר בקורונה המבטא געגוע לימים של חברות שהיתה חלק ברור ופשוט בחיינו.
רועת צאן (עלילתי)
רות היא תלמידה חדשה בכיתה ד’. ההשתלבות בחברה איננה פשוטה והבנות מערימות עליה קשיים ויוצרות סביבה דמוניזציה. אך רגע אחד של התבוננות כנה מביא אותן לראותה באור אחר.
אזעקת אמת (עלילתי)
חברות בין איתמר לירין עומדת למבחן כשהם נקלעים לשיטפון פתאומי בנחל בו הם מטיילים (בהשראת אסון נחל צפית ולזכר הנספים בו).
עד מתי? (עלילתי), תש”ע
חברות קרובה עומדת למבחן כשאחד החברים מתדרדר לסמים.כוונות טובות ופניה לגורמים מטפלים יוצרות קרע בין שני החברים .
משפחה
שלושה שותפין (תיעודי), תשפ”ג
אורה(26), גיבורת הסרט, נולדה בלי רחם. בסרט היא משתפת באומץ וחינניות בתהליכים שהיא עוברת החל מהגילוי, מציאת בן זוג ועד מימון המונים לפונדקאות.
סבב שני (תיעודי), תשפ”ג
סיפורה של שני ראובן מאותגרת פוריות, הסרט מלווה אותה בטיפולים, בתלאות, באמונה ובמשברים במטרה להביא ילד לעולם.
שם הסרט: הכי אחי (תיעודי), תשפ”ג
הבמאי יוצא למסע בעקבות אחיו שנפטר לפני שנתיים, אחרי שנות מחלה ארוכות שהשפיעו על כל המשפחה. מה הוא יגלה במפגש עם המשפחה, והאם יקח אחריות על עצמו?
הקרנת בכורה (עלילתי), תשפ”ב
הודיה, נקרעת בין אהבתה לקולנוע לעובדה שהיא נולדה ומשתייכת לחברה החרדית.
המחלה השקופה של אבא (תיעודי), תשפ”ב אולפנת מעלה לבונה
הסרט מספר את סיפורה של תהילה ברכה, נערה בת 18, שמתמודדת עם אבא שסובל מדיכאון קליני. תהילה מחליטה להפוך את ההתמודדות לתהליך מתועד שבו היא יוצאת יחד עם משפחתה לתהליך בו היא חושפת בפני חברותיה את הסיפור שהשפיע ומשפיע רבות על חייה בעבר ובהווה. תהילה ברכה פותחת בבית ובמשפחה נושאים שלא דיברו עליהם בצורה משמעותית עד היום. הסרט מתעד את החיים השגרתיים במשפחה לצד אבא עם דכאון החל מסצנות יומיומיות כמו הכנות לשבת ושמחות משפחתיות לצד אירועים מורכבים כגון האשפוז של אב המשפחה. בסרט עוברת תהילה תהליך בו היא מעזה לעמוד מול האתגר הגדול של חייה, ולהציף את הנושא שהמודעות אליו בחברה הדתית נמוכה.
סופר אמא (תיעודי), תשס”ז
סימה היא “סופר אמא”. היא מטפלת בבית ובילדים ללא הפסקה, משרתת אותם ודואגת לכל מחסורם. ביום בהיר אחד סימה מחליטה לנסוע לטיול לתאילנד עם חברה. רק אז מתחוורת לבני המשפחה התלות הגמורה שלהם באם ואז, בחוסר ברירה, מתחיל ניסיון של בני המשפחה “להתגייס” למשימה ולהיות עצמאיים יותר בניהול הבית. אבל זו רק תחילתה של דרך ארוכה…
בואי (עלילתי), תשסט
כשפנטנש, נערה אתיופית מגלה שהיא מאומצת, היא יוצאת למסע של גילוי שורשים המקרב אותה אל עצמה ואל סיפורם הקשה של עליית בני הקהילה האתיופית.
20 ק”ג של אדרנלין (תיעודי), תשס”ה
סיפורם של זוג הורים המתמודדים עם גידולה של ילדה תוססת במיוחד. הסרט מתאר בעין אוהבת את הדינמיקה המשפחתית המורכבת הנובעת מאופייה והתנהגותה של גיבורת הסרט הצעירה.
קשור בנפשם (תיעודי), תשפ”א
זהו סיפורו של עומר, ילד רגיל להורים מיוחדים בנפשם. זהו סיפורם של הורים אצילי נפש, כואבי נפש, מלאים באהבה לילדיהם. סיפורם של נכדים רגילים לסבים ייחודיים, סיפור של קשר נפש בנפש, משפחה של אהבה.
נפש חצויה (עלילתי)
אפרת נאלצת להתרגל למציאות חדשה . אביה חולה במאניה דפרסיה והוא חוזר לביתו במפתיע בערב פורים. אפרת מתביישת ונרתעת, כועסת וחוששת. החיים משתנים במפתיע. לצדה של אפרת ניצב החבר, גיא, אשר מגלה צדדים נסתרים בסיפור של חברתו, ותומך בה בשעת משבר.
משפחה מעל הכל (תיעודי), תשפ”א
“בסרט האוטוביוגרפי אני פותח את דלת חיי ומזמין את המצלמה לביתי. 18 שנים שהסתרתי את הוריי מהסובבים אותי. השתתפתי בפעילויות חברתיות, למדתי, אבל זה כל מה שעשיתי, כי בשאר הזמן עזרתי להוריי. אבי הוא עיוור נכה ומרותק לכיסא גלגלים, ואמי מושתלת כליה.”
ימים של מתכת (עלילתי), תשפ”א
כשהוריה של שחר מחליטים לעזוב את דירתם בעוטף עזה כדי לטפל באיתי אחיה הטראומטי, שחר בוחרת להישאר מאחור – עם הכלבים העזובים. שחר שהייתה עד כה בחורה חזקה, מוצאת את עצמה לבדה כשאין לה גב שיחזיק אותה ומתרסקת אל תוך פחדיה האישיים.
שמע ה’ קולי (עלילתי), תשס”ח
סיפורו של אבנר, נער יתום המתגורר אצל משפחת אומנה ונמשך לעולם המוזיקה. הוריו האומנים מסרבים להכיר בעולמו המוסיקלי ומעדיפים שישקיע בלימודים. המצב מסתבך כאשר אביו אוסר עליו לנגן ואבנר מרגיש שהוא עוד קושי בעולמה של המשפחה.
מבצע סבתא (תיעודי), תשס”ח
שמעה ושמחה, הן זוג שכנות תימניות כבנות 70 החיות בצוותא זו לצד זו. היחסים עם אורי, הנכד של שמעה, מביאים את כולם למצבים מרגשים ומבדרים של היפוך תפקידים, שמחת חיים ושאלות על משמעותם.
החיוך של אריה (תיעודי), תשס”ח
זהו סיפורו של אריה, ניצול שואה שהקים בית, משפחה ופינת חי הממלאת את חייו, אשר נאלץ להתמודד עם מחלתה הקשה של רעייתו שבשלה עברה לגור במוסד סיעודי. סיפור על בדידות אהבה ונאמנות בגיל השלישי.
שאלה לא כלה (תיעודי) תשע”ז
הודיה החליטה שנישואין זה דבר מיותר. היא יוצאת למסע אישי ואמיץ בין בני משפחה וחברים וברר מדוע חשובה המחויבות של קשר הנישואין.
כל משבריך (עלילתי), תשס”ח אולפנת להבה קדומים
ניצולת שואה הנטועה בעברה, מגיעה לגור אצל בתה. החיים המשותפים מציבים לכל המשפחה אתגרים המובילים למשבר. האם תצליח הנכדה נעמה, גיבורת הסרט, לגשר על הפערים?
לך שלום (עלילתי)
איתמר ויעל ילדים צעירים נאלצים להתמודד עם השינויים המתרחשים בחייהם אחרי גירושי ההורים.
יש בי אור (תיעודי)
חן ממן, 29, עברה לידה שקטה של תאומות. הסרט מלווה את חן בחודשים הראשונים שאחרי הלידה – ההתמודדות והקושי לחזור לשגרה ולעבודה. עם הטוויסט בעלילה הסרט מלווה את חן בצמיחה מהמשבר וגילוי החיים החדשים שנרקמים שוב בתוכה.
זיכרון יקר (עלילתי)
כשאלעד מבין שאין באפשרות משפחתו לממן את המסע לפולין, אליו הוא משתוקק לצאת, הוא מוצא את עצמו נאלץ לנקוט בצעד קיצוני
יציאה ממשבר
שלושה שותפין (תיעודי), תשפ”ג
אורה(26), גיבורת הסרט, נולדה בלי רחם. בסרט היא משתפת באומץ וחינניות בתהליכים שהיא עוברת החל מהגילוי, מציאת בן זוג ועד מימון המונים לפונדקאות.
סבב שני (תיעודי), תשפ”ג
סיפורה של שני ראובן מאותגרת פוריות, הסרט מלווה אותה בטיפולים, בתלאות, באמונה ובמשברים במטרה להביא ילד לעולם.
תחושת בטן (עלילתי), תשפ”ב
אלה היא אם צעירה לתינוק ונשואה לדניאל. חופשת הלידה לא עוברת כפי שציפתה וקשה לה להתקשר לתינוק המתוק שלה.
תכף נשוב (תיעודי), תשס”ו
הגירוש מגוש קטיף מנקודת מבטם של בני הנוער המתארים את מאבקם העיקש והכואב , עד החורבן.
בחזרה אל היער (תיעודי), תשפ”א
תושבי היישוב טל מנשה עומדים בפני קונפליקט פנימי הנוגע ליחס שלהם ליער בו נרצחה אסתר הורגן בפיגוע טרור הממוקם, בדצמבר 2020, הממוקם ליד יישובם.
בצומת החיים (תיעודי), תשפ”א
הסרט מספר את סיפור התמודדותם של משפחת רימל כשנה וחצי לאחר תאונת הדרכים הקשה שפקדה אותם. התמודדות הן במישור הפיזי, הן במישור הנפשי והן במישור האמוני. במהלך הסרט בולטת מאוד הבחירה של המשפחה בחיים, הבחירה להמשיך הלאה למרות הקשיים והמשברים והכל מתוך אמונה גדולה בקב”ה.
ימים של מתכת (עלילתי), תשפ”א
כשהוריה של שחר מחליטים לעזוב את דירתם בעוטף עזה כדי לטפל באיתי אחיה הטראומטי, שחר בוחרת להישאר מאחור – עם הכלבים העזובים. שחר שהייתה עד כה בחורה חזקה, מוצאת את עצמה לבדה כשאין לה גב שיחזיק אותה ומתרסקת אל תוך פחדיה האישיים.
מעגלים (קליפ), (תש”פ)
קליפ שנעשה בתקופת הסגר בקורונה המבטא געגוע לימים של חברות שהיתה חלק ברור ופשוט בחיינו.
לידה מחדש (תיעודי), תש”פ
הדסה (בת 30) התאלמנה בגיל צעיר בעקבות תאונת עבודה ונשארה עם 4 ילדים קטנים, לאחר שנה נישאה בשנית ובקרוב תלד את ילדתם המשותפת. הסרט מביא את סיפורה האישי, דמותה המיוחדת והצבעונית והתמודדותה עם מורכבות משפחתית, אלמנות וזוגיות שניה.
זהות דתית
כרטיס לגן עדן (עלילתי), תשפ”ג
שתי נערות מגיעות לשערי גן עדן. מסתבר שיש מקום רק לאחת. הן נשלחות חזרה לעולם הזה לנסות להשיג כמה שיותר מצוות ומעשים טובים בשעתיים שנותרו להן.
הקרנת בכורה (עלילתי), תשפ”ב
הודיה, נקרעת בין אהבתה לקולנוע לעובדה שהיא נולדה ומשתייכת לחברה החרדית.
זרה בתוכנו (תיעודי), תשס”ט
רעיה בחרה דרך לחיים. דרך השונה מאד מדרכה של משפחתה ומדרכן של חברותיה. בכל יום היא מתמודדת עם דילמות שיוצר המפגש בין תפיסות העולם שלה ושל הסובבים אותה ומוכיחה שאפשר לחיות בעולם של אמונה, אם מאמינים בכך.
כשתגדל תבין (עלילתי), תש”פ
תלמיד כתה י”ב ותלמיד כתה ז’ נתקעים בלילה בישיבה. השמיניסט בטוח שיש לו הרבה מה ללמד את ה”צעיר” אבל קצת ענווה לא תזיק.
צליל מכוון (עלילתי), תשע”ח
ערב יום הכיפורים, יודל’ה ואביו מתכוננים לכניסת החג הקדוש אולם יודל’ה אינו רוצה ללכת, הוא אינו מוצא את עצמו בתפילות הארוכות. יודל’ה יהיה כמעט בכל התפילות לצד אביו אך משהו יקרה בתפילת נעילה.
נעליים אדומות (עלילתי)
סיפורו של נער המחפש את דרכו בחיים. הוא מחפש את האמת המסתתרת בין השעמום במושב, לבין החיים בישיבה והשייכות אליה וחוסר קבלה הנובע משונות חברתית.
מראה דרך (תיעודי)
ליאל, בת 18, חזרה בתשובה לפני 4 שנים. הסרט מלווה את ליאל בהתמודדותה מול משפחתה המנהלת אורח חיים שונה, ובתוך מערכת היחסים עם אמה. ליאל בת העדה האתיופית, בחורה תוססת וצבעונית, מראה לכל סביבתה את כוחה בשינוי דרך החיים.
דור חוזר בחזרה (תיעודי)
סיפורו של יוסף חיים גולדשמיט, בנו של חוזר בתשובה. סיפור על חיפוש הדרך חזרה אל העולם בו בחר אביו, ועל הבחירות שלו כבנו. הסרט עוסק בשאלות של שייכות, זהות ומשפחה.
א-לרגיה (עלילתי)
סיפורו של יואב, שישיסט בתיכון דתי אשר מנסה לחיות את חייו ולעבוד את אלוהיו בכל ליבו. בבוקר יום ההולדת השש- עשרה שלו, מתעורר יואב ליום מוזר. כאשר הוא מתפלל ועושה מצוות הוא משתעל, מתגרד וסובל. במהלך ההתמודדות עם הסבל והשאלות העולות ממנו, מברר יואב את דרכו הדתית.
אנו מתירין (עלילתי)
בחור מישיבת הסדר – חייל בצבא וסטודנטית חוזרים כל אחד לביתו בערב יום כיפור עם בשורה חשובה לבשר לבני משפחתם. יום כיפור הזה כבר לא יהיה כרגיל.
דרשתי קרבתך (עלילתי), תשע”ב
מתן חוגג בר מצווה בקרוב וההתרגשות רבה. באופן מקרי הוא מגלה שאביו האהוב והנערץ כבר אינו דתי ומסתיר זאת ממנו. הגילוי מערער את מתן ואת ההכנות ליום חשוב זה. (זוכה פרס התסריט היהודי תשע”ב)
נגע בשמיים (עלילתי)
אבי, חוזר בתשובה, מתקשה למצוא את דרכו בעבודת ה’ ללא עזרת סמים. ההיריון של אשתו, שיר, דורש ממנו לעבור שלב בחייו. האם הוא יצליח?
סרט בנות (תיעודי)
סרט על אחד הנושאים הבוערים בציבור הדתי- הצניעות בלבוש.
למה זה נושא חשוב כל כך, בעצם, לכל הנוגעים בדבר…?
סרט עם קריצה, על שבוע בחייה של מתבגרת באולפנה, אבל בעצם, סרט על כולנו .
עד השמים (עלילתי)
סיפור על אהבה ואמונה בגיל הנעורים. בת אל ויובל, דתיה וחילוני, שניהם מתנדבים במד”א מנסים להיות ביחד ולגלות האם זה אמיתי
עת ספוד ועת רקוד (עלילתי)
בניה, בן 17, מתקרב לדרכי חסידות ברסלב למורת רוחו של אביו, ר”ם בישיבה תיכונית. בין בניה לבין אביו מתפתח עימות כאשר בניה רוצה לנסוע לאומן לראש השנה, אם ייסע יעדר מהאזכרה של סבו שנפטר בערב ראש השנה
רחוק ממך (עלילתי), תשע”ב
ראש ישיבה השומע את התלבטויותיו של תלמידו סביב הקשר שלו עם חברתו, נזכר בבעיות דומות שאיתן התמודד בעצמו במהלך חייו.
שורשים
צבר שחור (תיעודי), תשפ”ב
: זהו סיפורם של אלחנן וידידיה בני העדה האתיופית שנולדו בארץ וכרגע נמצאים במשבר זהות. הוריהם שנולדו באתיופיה עשו כברת דרך ארוכה להשתלב בהוויה הדתית ציונית אך האם הדור השני רואה בה את ביתו?
בואי (עלילתי), תשסט
כשפנטנש, נערה אתיופית מגלה שהיא מאומצת, היא יוצאת למסע של גילוי שורשים המקרב אותה אל עצמה ואל סיפורם הקשה של עליית בני הקהילה האתיופית.
אדיס וואי (תיעודי), תש”ע
חמושה במצלמת הקולנוע יוצאת שרה, נערה ממוצא אתיופי למסע של גילוי וחשיפת סודות משפחתיים מן העבר בעקבות אביה שנרצח לפני 15 שנה על ידי בן משפחה אחר.
דרך השכונה שלי (תיעודי), תש”פ
הסרט מלווה את בנצ’י, תושבת שכונת רמת אליהו, במסעה בשכונה בה גדלה ובניסיון לברר אודות עתידה
צו פיוס (עלילתי)
סיפורה של עדן החיה עם אחיה הגדול ואביה שעלו מאתיופיה. צו הגיוס שמגיע מאלץ את כולם לבחון מחדש את ערכי הנאמנות לכל אחד מבני המשפחה ולחברה אליה הם משתייכים.
כל משבריך (עלילתי), תשס”ח אולפנת להבה קדומים
ניצולת שואה הנטועה בעברה, מגיעה לגור אצל בתה. החיים המשותפים מציבים לכל המשפחה אתגרים המובילים למשבר. האם תצליח הנכדה נעמה, גיבורת הסרט, לגשר על הפערים?
מראה דרך (תיעודי)
ליאל, בת 18, חזרה בתשובה לפני 4 שנים. הסרט מלווה את ליאל בהתמודדותה מול משפחתה המנהלת אורח חיים שונה, ובתוך מערכת היחסים עם אמה. ליאל בת העדה האתיופית, בחורה תוססת וצבעונית, מראה לכל סביבתה את כוחה בשינוי דרך החיים.
מערערה לאושוויץ ובחזרה (תיעודי)
לאחר 15 שנים בהם מחמוד, אב הבית בישיבת אמי”ת כפר גנים, היה אחראי על ‘מאחורי הקלעים’ של המסע לפולין של הישיבה, הוא מבקש לראשונה להצטרף למסע ולחוות את החוויה המטלטלת בעצמו.
זרות (תיעודי)
רגע לפני היציאה שלהן לחיים עצמאיים, וובסרה, פאסיקה ואימוויש עוצרות לשאול את עצמן האם הן מוכנות להיות חלק מהקהילה הישראלית או ואולי עדיף להן לחזור לאתיופיה? הן מבינות שם טוב יותר את השפה, את התרבות. אז מדוע להישאר בארץ?
זיכרון יקר (עלילתי)
כשאלעד מבין שאין באפשרות משפחתו לממן את המסע לפולין, אליו הוא משתוקק לצאת, הוא מוצא את עצמו נאלץ לנקוט בצעד קיצוני
המזוודה (עלילתי)
: ״לך לך מארצך וממולדתך ומבית אביך״.
אליענה בת ה-18 רוצה לעלות ולהתגייס לצבא בסיום שנת המדרשה שלה בארץ, אך היא חוששת לספר על כך לאמה. היא כבר רשומה לאוניברסיטה בארצות הברית וכולם שם מחכים לשובה. כשאמה מגיעה במפתיע בסוף השנה כדי לעזור לה לארוז, הסוד מתגלה – והרבה כאבים מתגלים יחד איתו.
העשיר (עלילתי)
בתפילת שחרית בבית כנסת קטן מתגלית טעות במלה “העשיר..” הקורא בתורה מחליט להחזירו לארון הקודש ולתקנו אחר כך. יעקב, עשיר בקהילה אשר תרם את הספר, מתנגד לכך. זהו ספר שתרם מכספו לזכר אמו ואינו מוכן שיפסלוהו. בצאתו מבית כנסת הוא פוגש דמות משמעותית, המחדדת את הקונפליקט הפנימי.
התחלה חדשה (תיעודי), תשע”א
במשך שש שנים מחכה משפחתה של טורו, בימאית הסרט, לאחותה הבכורה שנותרה באתיופיה. חמושה במצלמה יוצאת טורו למסע בחיפוש אחרי תשובות ואחרי שמחת החיים של אמה. זהו סיפור של מאבק של עולי אתיופיה בבירוקרטיה שאיננה מסבירה פנים לעולה החדש.
ללא זהות (עלילתי)
שימי, שומר בודקה ששוקל לרדת מהארץ, וג’לאל, פלשתיני שאביו נהרג על ידי צה”ל, אינם מכירים, אך הם זהים במראה. הסרט עוקב אחרי חייהם המקבילים עד המפגש הגורלי ביניהם.
לפתח הר געש (עלילתי)
אריק, צלם שחי שנים רבות בניו יורק, נוחת בארץ ללא הודעה מוקדמת ומגיע לבית אחותו, שרית, שגרה ביישוב בעוטף עזה. אריק מפספס ביום את האזכרה של אמו, אך מגיע בדיוק לתקופה של מתח ביטחוני, טילים ואזעקות ״צבע אדום״. מתיחות בחוץ, מתיחות בבית… האם ייווצר קשר מחודש? התסריט נכתב בהשראת הסיפור החסידי ״אורח גס רוח״ על החוזה מלובלין.
מסע אחר (תיעודי)
“מסע אחר” מתלווה לנסיעה הראשונה של קבוצת תלמידים לקויי תקשורת היוצאים למסע בפולין בעקבות השואה. דרך עיניו של נפתלי, נער לקוי תקשורת בעצמו, מתואר המסע על החששות שנלוו אליו, ההכנות ורגעי השיא המרגשים.
עולה חדש (תיעודי)
ג’רמי עלה ארצה, עם משפחתו, מצרפת. הסרט מתאר את התמודדותו עם קשיי הקליטה בשנה הראשונה ועם תהליך הגיור שהוא עובר בשאיפה להתקבל כשווה בחברה הישראלית.
עכשיו חוזרים הביתה (תיעודי)
אהרון עלה מארה”ב והתיישב ביישוב “אש קודש” להגשים חלום חיים של חלוציות ובניית בית
התבגרות
בין ספסלים – המחזמר (עלילתי), תשפ”ג
שלמה, שמיניסט בישיבה תיכונית, קרוע בין המחויבות שלו לישיבה, לבין המחויבות שלו לחברה, שהפגישות איתה מחייבות אותו להיעדר מהישיבה ללא רשות. כשהחברים שלו מנסים לעזור לו “להבריז” מסדר ערב מבלי שהרב שלו ישים לב לכך, העניינים מסתבכים. הסרט עשוי כמחזמר, תוך שימוש בלחנים של מחזות זמר קלאסיים מהקולנוע של שנות השישים.
התחנה האחרונה (עלילתי), תשפ”ג
סיפורו של נתי, בן לאם חד הורית, שמתלבט בין הרצון לעזור לאימו במעמסת החיים דרך כסף “לא נקי” שמשיג, לבין הרצון לצאת מעולם הפשע
אחותי (עלילתי), תשפ”ג
ירדן תלמידת אולפנה בתקופת הקורונה בודקת את משמעות החופש בתוך המסגרת הלימודית.
מנותקים (תיעודי), תשפ”ב
מה קורה לשני בני נוער כשמתנתקים אותם מהנייד והמסכים לארבע ימים? זהו סרט אקטיביסטי שהוא ניסוי חברתי הבוחן את הקשרים של כולנו למסך
לקנות שאנל (עלילתי), תשפ”ב
אליה, נערה ממעמד כלכלי נמוך, מתמודדת עם חברות שחיות ברמת חיים הרבה יותר גבוהה משלה, ונאבקת “ליישר קו”, גם במחיר של הסתרה ואפילו שקרים. כשהוצאה בלתי צפויה נופלת עליה – מתנה יקרה ליומולדת של חברה, היא עושה הכל כדי להשיג את הכסף. האם זה יהיה שווה את המחיר?
צבר שחור (תיעודי), תשפ”ב
: זהו סיפורם של אלחנן וידידיה בני העדה האתיופית שנולדו בארץ וכרגע נמצאים במשבר זהות. הוריהם שנולדו באתיופיה עשו כברת דרך ארוכה להשתלב בהוויה הדתית ציונית אך האם הדור השני רואה בה את ביתו?
רטט (עלילתי), תשפ”ב
: אחרי שעידן בן ה- 17 מתחשמל, מכשירים חשמליים מתחילים לדבר אתו. הוא נכנס יותר ויותר עמוק לעולם טכנולוגי מנותק מהסביבה האנושית. השימוש בכוחותיו החדשים מעמיד אותו בדילמה מוסרית ובבחירה בין חברות לבין הישארות בעולם וירטואלי.
שניים לבנג’ו (עלילתי), תשפ”א
בנג’ו, בן 17, גר בזולה בגבעה ביו”ש עם עוד שלושה חברים. הוא מנותק ממשפחתו כבר שנתיים. כשהמועצה המקומית מחליטה לפנות את הזולה, הצד הבוגר והאחראי של בנג’ו מגיע לגבעה בתור דמות נפרדת מהנער המורד ושוקק חירות שגר בגבעה. השניים, שזהים במראה אך שונים זה מזה באופי ובלבוש, מתווכחים ביניהם בנוגע לעתידו.
שמע ה’ קולי (עלילתי), תשס”ח
סיפורו של אבנר, נער יתום המתגורר אצל משפחת אומנה ונמשך לעולם המוזיקה. הוריו האומנים מסרבים להכיר בעולמו המוסיקלי ומעדיפים שישקיע בלימודים. המצב מסתבך כאשר אביו אוסר עליו לנגן ואבנר מרגיש שהוא עוד קושי בעולמה של המשפחה.
במחשבה שניה (עלילתי), תשס”ח
תלמידה ומורה הסולדות זו מזו נכבלות שלא ברצונן באזיקים משותפים. המסע אל החופש מאלץ אותן להכיר מחדש בצדדים השונים של כל אחת מהן. קומדיה עם סוף טוב.
קריאה תמה (תיעודי), תשס”ח
סיפורו המרגש של תמיר שלא מוותר על זכותו לדעת קרוא וכתוב לאחר שנים בהם המבוגרים ויתרו על החלום הזה לגביו.
רעש (עלילתי)
הוריה של תמר יצאו לחופשה. תמר מתכוננת לערב של חזרות עם חבריה, בביתה, לקראת תחרות להקות בה הם משתתפים. בניגוד לתוכניות, כשיובל, אחיה האוטיסט של תמר, חוזר הביתה מבית הספר הכול משתבש, ותמר תיאלץ לבחור בין הקבוצה לאחיה.
בת שבע (עלילתי)
נר ראשון של חנוכה, בת שבע בת ה-12 מחכה לאביה שעזב את הבית שיבוא להדליק איתם נרות חנוכה. ממולם משתקפת משפחה שלימה ומאושרת מדליקים נרות חנוכה. לפתע דפיקות בדלת- שליח מביא חבילה שמיועדת לאבא של בת שבע. משם יוצאת בת שבע להשיב את אביה הביתה.
השתקפות (עלילתי), תש”ע
תהל, נערה בת 18, מתמודדת עם פטירת אחותה התאומה עדן בנסיבות טראגיות. היא עוברת מסע של גילוי אישי ביחסים המורכבים שחוותה עם אחותה התאומה ועם משפחתה.
מחוברת (מוקומנטרי – עלילתי שמתחזה כתיעודי)
יובל וייס היא נערה מתבגרת שאיבדה את אמה בגיל צעיר וחוותה קשיים רבים. הסרט פותח בתקופת ההתאוששות של יובל ממחלת האנורקסיה, כאשר היא בעיצומו של טיפול פסיכולוגי, שמטרתו לגרום לה להיפתח דרך צילומים אישיים שלה. במהלך הסרט יובל מגלה את ההשפעה שיש לאנשים שאוהבים אותה, עליה. הסרט מתאר את מאבקה של יובל לחזור לחיים רגילים תוך התמודדות עם אנשים שונים.
רחוק ממך (עלילתי), תשע”ב
ראש ישיבה השומע את התלבטויותיו של תלמידו סביב הקשר שלו עם חברתו, נזכר בבעיות דומות שאיתן התמודד בעצמו במהלך חייו.
חסד
אחותי (עלילתי), תשפ”ג
ירדן תלמידת אולפנה בתקופת הקורונה בודקת את משמעות החופש בתוך המסגרת הלימודית.
שמע ה’ קולי (עלילתי), תשס”ח
סיפורו של אבנר, נער יתום המתגורר אצל משפחת אומנה ונמשך לעולם המוזיקה. הוריו האומנים מסרבים להכיר בעולמו המוסיקלי ומעדיפים שישקיע בלימודים. המצב מסתבך כאשר אביו אוסר עליו לנגן ואבנר מרגיש שהוא עוד קושי בעולמה של המשפחה.
שלי שלך (תיעודי)
תהילה, גיבורת הסרט, החליטה לתרום כליה לחולה שאינה מכירה. הסרט מלווה את תהליך הבחירה, ההחלטה וההתמודדות ומלמד אותנו רבות על אמונה וגדלות נפש.
לנצח (תיעודי)
המוזיקאי ישראל כסיף ודפני אשתו יוצרים מוזיקה עם ילדי תסמונת דאון. המוזיקה עבורם היא כלי ריפוי לפצעי העבר של ישראל.
הפליט (עלילתי)
תמר מוצאת ילד שרוע על חוף הים. כשהילד נעלם היא מגלה באמצעות האינטרנט שספינה של פליטים סורים הגיעה לחופי הארץ. הם נפגשים בשנית והיא מחליטה להסתיר אותו. תמר נעה בין חמלה לפחד כשברקע מתרחשים פיגועי דקירה והמצב הביטחוני מתוח.
אנשים טובים באמצע הדרך (תיעודי)
אוריה כוכב חוזרת עם אביה – משה כוכב למחוזות ילדותו. משה התייתם מהוריו בגיל צעיר ונאלץ לנדוד בין מוסדות שונים, בתי יתומים ומשפחות אשר פתחו לו את דלתם. במסע שעורכת אוריה עם אביה היא נחשפת לאותם אנשים נפלאים באמצע הדרך..
אלימות
התחנה האחרונה (עלילתי), תשפ”ג
סיפורו של נתי, בן לאם חד הורית, שמתלבט בין הרצון לעזור לאימו במעמסת החיים דרך כסף “לא נקי” שמשיג, לבין הרצון לצאת מעולם הפשע
מבט לחלון (עלילתי), תשס”ו
מתן הוא נער אתיופי החי עם אמו הישראלית חיי מצוקה ובדידות. התמונה משתנה כאשר הוא בורח מן הבית לאחר ריב עם אמו ופוגש באדם מבוגר המגלה כלפיו חום וידידות.
אדיס וואי (תיעודי), תש”ע
חמושה במצלמת הקולנוע יוצאת שרה, נערה ממוצא אתיופי למסע של גילוי וחשיפת סודות משפחתיים מן העבר בעקבות אביה שנרצח לפני 15 שנה על ידי בן משפחה אחר.
ארמון של שתיקה (תיעודי), תשס”ח
שנים לאחר שרויטל נפגעה מינית בילדותה היא מחליטה להתמודד עם החוויה הקשה ומעלה הצגת יחיד. התקווה שלה היא לעזור לנשים נוספות הנוצרות סוד דומה מדרבנת אותה לא לוותר.
שאיפות מסוכנות (עלילתי), תשס”ח
סיפורו של מיכאל שחברו הטוב נימרוד משדלו להשתמש בסמים. מסע התבגרות של פחדים, אומץ, כאב והתפכחות. הסוף מפתיע.
עין אחת עצומה (עלילתי)
אורי הוא ילד בן 10 עם דמיון מפותח ועין רגישה. תוך כדי משחק אורי שם לב להתרחשות מוזרה בביתה של שכנתו בת ה90. האם יצליח לגרום לאמו להאמין שיש מצוקה בבית ממול ושהדברים אינם פרי דמיונו?
ללא תקנה (עלילתי)
תלמיד בישיבה תיכונית טוען שהוא הוטרד מינית על ידי ראש הישיבה. הבן של ראש הישיבה הוא חברו הטוב, מה יעשה הדבר למערכת היחסים בניהם.
האחוז האחרון (עלילתי)
אימו של רועי טרודה בפלאפון ובעבודה ואינה מוצאת את הזמן והפנאי הנפשי כדי לעזור לו להתאמן לתחרות השחמט הארצית. רועי מחפש דרך להתאמן לתחרות ונפגש עם אדם זר שמציע לו את עזרתו. לאם אין מושג שמתפתח קשר בין רועי לאיש הזר ורק כשרועי יוצא לפארק היא שמה לב לכך, כמעט מאוחר מדי.
ואני הייתי צוחק (עלילתי), תשע”א
ערב חתונתו עם יעל, יוצא יוסף, גיבור הסרט, לסגור חשבונות עם העבר הכואב ועם ההשפלה שעבר בבית הספר היסודי
ימי תום (עלילתי)
תום עוברת תקיפה מינית בשובה לביתה מהסטודיו לריקוד. היא מתמודדת לבד עם הכאב ומתקשה לשתף אפילו את אחיה, גם כאשר היא מגלה שהתוקף ממשיך להיות נוכח בחייה.
כתם (עלילתי), תשע”ב
חבריו של נווה מתעללים בו, מכנים אותו “חייזר”. הוא מנסה להשתחרר מכבליו, אך ניסיונותיו רק מהדקים חזק יותר את הכתם על צווארו.
מנגינת געגועים (תיעודי), תשע”ב
לימור מזרחי מתמודדת עם האובדן הטראגי של בנה דוד-אל שהתאבד לאחר שעבר מסכת התעללויות קשה מצד חבריו.
נרות שעדיף לכבות (עלילתי)
עומר וקרן מצויים בשיא ההכנות לקראת החתונה כאשר ספקות מתחילים למלא את ליבה של קרן לגבי עומר. עד כמה הקשיים הם נורמאליים ועד לאן זה יגיע?
שום דבר (עלילתי)
דובי פיין בן ה-12, מקבל באופן קבוע מכות מאביו. בעקבות רצף אירועים ופתק אחד גורלי, מחליט דובי החלטה שתשנה את חייו.
חלוציות והתיישבות
תכף נשוב (תיעודי), תשס”ו
הגירוש מגוש קטיף מנקודת מבטם של בני הנוער המתארים את מאבקם העיקש והכואב , עד החורבן.
בחזרה אל היער (תיעודי), תשפ”א
תושבי היישוב טל מנשה עומדים בפני קונפליקט פנימי הנוגע ליחס שלהם ליער בו נרצחה אסתר הורגן בפיגוע טרור הממוקם, בדצמבר 2020, הממוקם ליד יישובם.
שטח הפקר (תיעודי), תש”פ
אריאל, גיבור הסרט, ואשתו יסכה, החליטו לבנות את ביתם על גבעה מבודדת באיזור מדברי. הסרט מציג את סיפור בחירתם הבלתי שגרתית, על הקשיים וההתמודדות לצד רגעי הקסם והאופן המיוחד שבו הם מתבוננים על המציאות.
אחרות ושונות
שם הסרט: בגובה העיניים (תיעודי), תשפ”ג
איך מתמודד ילד נמוך בכיתה של גבוהים? ילד חולה במשפחה של בריאים? הילד טוב-רואי דרף מתמודד עם תסמונת מורקיו. הסרט מלווה אותו בבית, בלימודים ובבילוי עם חברים. האמונה וחוש ההומור של טוב-רואי מלוות את הצופה לאורך כל הסרט..
שם הסרט: הכי אחי (תיעודי), תשפ”ג
הבמאי יוצא למסע בעקבות אחיו שנפטר לפני שנתיים, אחרי שנות מחלה ארוכות שהשפיעו על כל המשפחה. מה הוא יגלה במפגש עם המשפחה, והאם יקח אחריות על עצמו?
למרות הכול (תיעודי), תשפ”ג
עינב, בחורה הסובלת ממחלת מפרקים שגרמה לנכות ועיוורון במהלך חייה. כל אלו לא מונעים מעינב לחיות את החיים ולהגשים חלומות.
ילד של אבא (תיעודי), תשפ”ב
סיפורו של דוד פומברג האבא של יאיר ילד מוכשר עם תסמונת דאון. יאיר הוא המתופף של להקת שלווה. זהו סרט על גבורה, אהבה ועל אבא אחד עם לב ענק.
אנג’ל – מלאכית (תיעודי), תשפ”ב
סיפורה של תאומה לילדה עם תסמונת מיוחדת. הסרט מציג את הקונפליקט של להיות אחות תאומה לילדה “שונה” לצד האהבה והקשר עם האחות
נופל וקם (תיעודי), תשפ”ב
אליעזר עבר תאונה שגרמה לו לפגיעות במוח ובתפקודים נוספים. הסרט מלווה אותו בתהליך השיקום בדרכו מלאת ההשראה.
צבר שחור (תיעודי), תשפ”ב
: זהו סיפורם של אלחנן וידידיה בני העדה האתיופית שנולדו בארץ וכרגע נמצאים במשבר זהות. הוריהם שנולדו באתיופיה עשו כברת דרך ארוכה להשתלב בהוויה הדתית ציונית אך האם הדור השני רואה בה את ביתו?
המחלה השקופה של אבא (תיעודי), תשפ”ב אולפנת מעלה לבונה
הסרט מספר את סיפורה של תהילה ברכה, נערה בת 18, שמתמודדת עם אבא שסובל מדיכאון קליני. תהילה מחליטה להפוך את ההתמודדות לתהליך מתועד שבו היא יוצאת יחד עם משפחתה לתהליך בו היא חושפת בפני חברותיה את הסיפור שהשפיע ומשפיע רבות על חייה בעבר ובהווה. תהילה ברכה פותחת בבית ובמשפחה נושאים שלא דיברו עליהם בצורה משמעותית עד היום. הסרט מתעד את החיים השגרתיים במשפחה לצד אבא עם דכאון החל מסצנות יומיומיות כמו הכנות לשבת ושמחות משפחתיות לצד אירועים מורכבים כגון האשפוז של אב המשפחה. בסרט עוברת תהילה תהליך בו היא מעזה לעמוד מול האתגר הגדול של חייה, ולהציף את הנושא שהמודעות אליו בחברה הדתית נמוכה.
עינייך עצומות לרווחה (תיעודי), תשס”ט
הסרט עוקב אחר ילדה כבידת ראיה בת 13. הסרט בודק את מקומה בחברה ובמשפחה ומצליח להעביר את הכישרון הרב שלה בשירה ובכתיבה
20 ק”ג של אדרנלין (תיעודי), תשס”ה
סיפורם של זוג הורים המתמודדים עם גידולה של ילדה תוססת במיוחד. הסרט מתאר בעין אוהבת את הדינמיקה המשפחתית המורכבת הנובעת מאופייה והתנהגותה של גיבורת הסרט הצעירה.
מבט לחלון (עלילתי), תשס”ו
מתן הוא נער אתיופי החי עם אמו הישראלית חיי מצוקה ובדידות. התמונה משתנה כאשר הוא בורח מן הבית לאחר ריב עם אמו ופוגש באדם מבוגר המגלה כלפיו חום וידידות.
כרטיס ביקור (עלילתי), תשס”ו
שי, ילד חולמני ודחוי , מתיידד עם איגור- המנקה של בית הספר. איגור הוא עולה מרוסיה, שם הוא עבד כפסיכולוג. שי ואיגור עוזרים האחד לשני להיחלץ מן המקומות שבהם כל אחד מהם “תקוע”.
והולכתי עיוורים בדרך (תיעודי), תשס”א
סיפורו של אביחי שלי, בחור עיוור, אשר למרות קשיים עצומים שנובעים ממגבלות בריאותיות חמורות, מצליח לנהל חיים עשירים במערכות יחסים ולמידה, בניגוד לכל התוויות שהחברה ‘מדביקה’ לאנשים מוגבלים. אביחי אף זכה בפרס חתן התנ”ך העולמי ושירת בצבא בחיל המודיעין .
קשור בנפשם (תיעודי), תשפ”א
זהו סיפורו של עומר, ילד רגיל להורים מיוחדים בנפשם. זהו סיפורם של הורים אצילי נפש, כואבי נפש, מלאים באהבה לילדיהם. סיפורם של נכדים רגילים לסבים ייחודיים, סיפור של קשר נפש בנפש, משפחה של אהבה.
בצומת החיים (תיעודי), תשפ”א
הסרט מספר את סיפור התמודדותם של משפחת רימל כשנה וחצי לאחר תאונת הדרכים הקשה שפקדה אותם. התמודדות הן במישור הפיזי, הן במישור הנפשי והן במישור האמוני. במהלך הסרט בולטת מאוד הבחירה של המשפחה בחיים, הבחירה להמשיך הלאה למרות הקשיים והמשברים והכל מתוך אמונה גדולה בקב”ה.
מהלכים חדשים (עלילתי), תשפ”א
הסרט עוקב אחר סיפורו של רן, בחור בן 60, אלמן, שמחפש דרך להפיג את הבדידות שמעיקה עליו ואת הגעגוע הרב לאשתו המנוחה. רן הוא חובב שחמט, ואוהב לשחק בו בשעות הפנאי רק שאין לו עם מי. בסרט רן עובר תהליך כלפי עצמו וכלפי הסביבה שלו והתהליך הזה מוביל אותו למפגש של חברות בלתי צפויה.
נפש חצויה (עלילתי)
אפרת נאלצת להתרגל למציאות חדשה . אביה חולה במאניה דפרסיה והוא חוזר לביתו במפתיע בערב פורים. אפרת מתביישת ונרתעת, כועסת וחוששת. החיים משתנים במפתיע. לצדה של אפרת ניצב החבר, גיא, אשר מגלה צדדים נסתרים בסיפור של חברתו, ותומך בה בשעת משבר.
משפחה מעל הכל (תיעודי), תשפ”א
“בסרט האוטוביוגרפי אני פותח את דלת חיי ומזמין את המצלמה לביתי. 18 שנים שהסתרתי את הוריי מהסובבים אותי. השתתפתי בפעילויות חברתיות, למדתי, אבל זה כל מה שעשיתי, כי בשאר הזמן עזרתי להוריי. אבי הוא עיוור נכה ומרותק לכיסא גלגלים, ואמי מושתלת כליה.”
תו נכה (עלילתי) תשע”ב
אחים תאומים העומדים לפני הגיוס לצבא שניהם נאבקים מול המערכת הצבאית למען גיוסו של התאום הנכה. אך היחסים ביניהם מתערערים.
רעש (עלילתי)
הוריה של תמר יצאו לחופשה. תמר מתכוננת לערב של חזרות עם חבריה, בביתה, לקראת תחרות להקות בה הם משתתפים. בניגוד לתוכניות, כשיובל, אחיה האוטיסט של תמר, חוזר הביתה מבית הספר הכול משתבש, ותמר תיאלץ לבחור בין הקבוצה לאחיה.
קול דממה (עלילתי)
הוריו של אורי בן ה-13 הם לקויי שמיעה והתיווך בינם לעולם השומעים הוא חלק בלתי נפרד מחייו של אורי. המתח בין אורי לבין אביו גובר סביב חגיגת בר המצווה המתקרבת וסביב הדרשה שעליו לשאת בחגיגה.
על הדרך (עלילתי)
פיגוע דקירה מתרחש ברעננה ליד הבית של חרות ומשנה את משוואת האמון ביחסה לערבים. נהג ההסעה הערבי – פואד, המסיע את חרות כל בוקר לבית הספר הופך לאיום. המציאות המטלטלת מצליחה לרקום קשר עדין ומיוחד בין השניים
מטר בדיוק (תיעודי)
סיפורו של אלעד צפני, גמד יחיד מסוגו בעולם ומיוחד מאוד, המצליח למנף את עובדת היותו גמד ולהגיע למקומות נכספים כשחקן וכיוצר.
לנצח (תיעודי)
המוזיקאי ישראל כסיף ודפני אשתו יוצרים מוזיקה עם ילדי תסמונת דאון. המוזיקה עבורם היא כלי ריפוי לפצעי העבר של ישראל.
זרות (תיעודי)
רגע לפני היציאה שלהן לחיים עצמאיים, וובסרה, פאסיקה ואימוויש עוצרות לשאול את עצמן האם הן מוכנות להיות חלק מהקהילה הישראלית או ואולי עדיף להן לחזור לאתיופיה? הן מבינות שם טוב יותר את השפה, את התרבות. אז מדוע להישאר בארץ?
בת שבע (עלילתי)
נר ראשון של חנוכה, בת שבע בת ה-12 מחכה לאביה שעזב את הבית שיבוא להדליק איתם נרות חנוכה. ממולם משתקפת משפחה שלימה ומאושרת מדליקים נרות חנוכה. לפתע דפיקות בדלת- שליח מביא חבילה שמיועדת לאבא של בת שבע. משם יוצאת בת שבע להשיב את אביה הביתה.
אנשים של אוכל (תיעודי)
מור סובלת ממשקל יתר. אמה של מור נפטרה כשהייתה ילדה, ואביה נפטר לפני כשנתיים. היא גדלה אצל דודתה, בשכונת הקטמונים בירושלים. בתוך משפחה שמתעסקת כל הזמן באוכל, בישולים.
בתוך עצמי (עלילתי)
תמר היא נערה מתבגרת שמתמודדת עם מחלת הסכיזופרניה. כתוצאה מהמחלה היא מאבדת את הקו בין דמיון למציאות. יום אחד תמר פוגשת חברה חדשה.
הכרומוזום ה-21 (תיעודי)
אודליה, בחורה בת 27 מתמודדת עם תסמונת דאון. הסרט מתעד את התמודדותה עם הקושי ואת מאבקה לחיים עצמאיים
יריית פתיחה (תיעודי)
סיפורו של עמית בראל, פצוע מלחמת לבנון השנייה, שאיבד את מאור עיניו. הסרט מתאר את המלחמה של עמית על החיים ואת התמודדותו עם הקשיים היומיומיים כתוצאה מהפציעה